"Pobuna protiv izumiranja": Pariz i London protiv Bolsonara FOTO

Dok se sukob lidera oko pitanja klimatskih promena intenzivira, aktivisti za zaštitu životne sredine protestovali su ispred brazilske ambasade u Parizu.

Izvor: B92

Petak, 23.08.2019.

21:36

Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole

Slični protesti održani su i u Londonu.

U četvrtak su francuski predsednik Emanuel Makron i generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazili zabrinutost zbog požara koji divljaju u Amazoniji, ali brazilski predsednik Žair Bolsonaro ljutito je odgovorio na ono što on smatra mešanjem u unutrašnju politiku Brazila, prenosi Rojters.

Nekoliko stotina demonstranata koji su protestovali protiv Bolsonara ispred brazilske ambasade u Parizu nosili su plakate s porukama poput "Bolsonaro napolje!".

Aktivisti grupe "Pobuna protiv izumiranja", rekli su da su se demonstranti, takođe, okupili ispred brazilske ambasadi u Londonu i pozvali Bolsonara da zaštiti amazonske prašume.

Spor između Bolsonara i Makrona pogoršao se danas, kad je Makronova kancelarija saopštila da je Bolsonaro lagao kad je smanjivao zabrinutost zbog klimatskih promena na samitu G20 održanom u Japanu u junu.
Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole
Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole
Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole
Foto: Tanjug/AP/Daniel Cole

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: