Peternekovi radovi na pariskom Monparnasu

Izvor: Politika, 21.Nov.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peternekovi radovi na pariskom Monparnasu

Mačka Brijoš je rođena Parižanka i sa terase na osmom spratu pomno nadgleda poznati pariski kvart Monparnas. Ovaj snimak mace Brijoš se kao maskota nalazi na plakatu izložbe Tomislava Peterneka, koja je otvorena u pariskom hotelu „Solar”, upravo na Monparnasu.

Naš nekadašnji fotoreporter i urednik fotografije NIN-a Tomislav Peternek, čest je gost francuske prestonice i uvek odseda u ovom hotelu.

– Novembar u Parizu je posvećen fotografiji i skoro sve galerije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i hoteli u svojim izložbenim prostorima organizuju postavke brojnih autora iz čitavog sveta, koji svake godine učestvuju u manifestaciji „Pariz foto” – kaže poznati fotograf za naš list.

Peternek je izložio kolekciju od 23 crno-bele i dve kolor fotografije većih formata pod nazivom „Randevu sa Parizom”. Iz bogate arhive fotografija iz ovog grada, Tomislav Peternek je za ovu priliku izdvojio samo snimke kvarta Monparnas, ali se u postavci našla i fotografija Ajfelovog tornja koja je svojevremeno izabrana za novogodišnju čestitku ambasade Francuske u Beogradu.

M. Veličković

objavljeno: 22.11.2013.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.