Pariz od ponedeljka možda u stanju najveće pripravnosti zbog korona virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 20:38

Pariz od ponedeljka možda u stanju najveće pripravnosti zbog korona virusa

Pariz i periferija bi od ponedeljka mogli da budu u zoni maksimalne pripravnosti ako se nastavi širenje korona virusa, izjavio je večeras francuski ministar zdravlja Olivije Veran (Olivier).

Takva klasifikacija bi podrazumevala da građani Pariza i neposredne periferije privremeno znatno smanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svoje društvene aktivnosti, među kojima porodične proslave, večernje izlaske dok bi barovi i restorani bili potpuno zatvoreni.

Veran je rekao da je šire područje glavnog grada prešao prag koji bi mogao da dovede do uvođenja stanja maksimalne pripravnosti.

Ministar je novinarima rekao da je epidemiološka situacija pogoršana u Lilu, Lionu, Grenoblu, Tuluzu i Sent-Etijenu.

"Ako postojeće mere restrikcije ne budu bile blagotvornije, moraćemo da idemo ka uvođenju stanja maksimalne pripravnosti naredne nedelje", dodao je Veran.

Francuske vlasti su prošle nedelje uvele takvo stanje u Marseju i prekomorskoj teritoriji Gvadelupi, gde su sada na snazi stroga ograničenja, koja su izazvala lokalno nezadovoljstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz se priprema

Izvor: B92, 01.Okt.2020

Pariz i periferija bi od ponedeljka mogli da budu u zoni maksimalne pripravnosti ako se nastavi širenje koronavirusa...To je večeras francuski ministar zdravlja Olivije Veran...Takva klasifikacija bi podrazumevala da građani Pariza i neposredne periferije privremeno znatno smanje svoje društvene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.