Pariz se priprema

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 20:42

Pariz se priprema

Pariz i periferija bi od ponedeljka mogli da budu u zoni maksimalne pripravnosti ako se nastavi širenje koronavirusa.

To je večeras francuski ministar zdravlja Olivije Veran.

Takva klasifikacija bi podrazumevala da građani Pariza i neposredne periferije privremeno znatno smanje svoje društvene aktivnosti, među kojima porodične proslave, večernje izlaske dok bi barovi i restorani bili potpuno zatvoreni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Veran je rekao da je šire područje glavnog grada prešlo prag koji bi mogao da dovede do uvođenja stanja maksimalne pripravnosti.

Ministar je novinarima rekao da je epidemiološka situacija pogoršana u Lilu, Lionu, Grenoblu, Tuluzu i Sent-Etijenu.

"Ako postojeće mere restrikcije ne budu bile blagotvornije, moraćemo da idemo ka uvođenju stanja maksimalne pripravnosti naredne nedelje", dodao je Veran.

Francuske vlasti su prošle nedelje uvele takvo stanje u Marselju i prekomorskoj teritoriji Gvadelupi, gde su sada na snazi stroga ograničenja, koja su izazvala lokalno nezadovoljstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.