Pariz, muškarac automobilom udario u policijsko vozilo, pronađen kalašnjikov

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, muškarac automobilom udario u policijsko vozilo, pronađen kalašnjikov

Incident na pariskoj aveniji Šanzelize – muškarac "reno meganom" udario u policijsko vozilo, a potom se taj automobil zapalio. Napadač je mrtav, a neimenovani policijski izvori navode da je on imao veze sa ekstremizmom. U automobilu pronađen kalašnjikov. Nijedan policajac ili prolaznik nije povređen u incidentu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da je mrtav napadač, koji je automobilom udario u policijsko vozilo na Šanzelizeu, a neimenovani policijski izvori navode da je napadač ima veze sa ekstremizmom.

Kako se navodi, u automobilu marke "reno megan" bele boje, koji je napadač vozio, pronađena je automatska puška kalašnjikov, pištolji i boce sa plinom, prenosi AFP.
"Još jednom meta napada u Francuskoj bile su bezbednosne snage", rekao je Kolomb i naveo da su pronađeno oružje i eksploziv mogli da zapale automobil.
Portparol tog Ministarstva rekao je da su eksperti za uklanjanje eksploziva na licu mesta kako bi osigurali da vozilo napadača ne predstavlja više opasnost.
U incidentu koji se dogodio u centru Pariza, na aveniji Šanzelize niko od policajaca ili prolaznika nije povređen.
Kako se navodi, Tužilaštvo za borbu protiv terorizma pokrenulo je istragu, a nakon incidenta policija je zatvorila dve stanice metroa na Šanzelizeu.

AP navodi i da su dva policijska zvaničnika, koja su insistirala na anonimnosti, izjavila da je napadač 31-godišnji muškarac iz predgrađa Pariza, koji je označen kao povezan sa ekstremizmom.
Kako su rekli, on ima "S" dosije, kojim se označavaju osobe potencijalno povezane sa ekstremizmom.
Agencija prenosi i da je Kolomb rekao da trenutna situacija pokazuje da je Francuskoj potreban novi zakon o bezbednosti, kao i da bi mere trebalo da održe visok stepen bezbednosti nakon isteka vanrednog stanja u državi, koje je na snazi od terorističkog napada u novembru 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Muškarac se autom zakucao u policijska kola na Šanzelizeu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2017

PARIZ - Na pariskoj aveniji Šanzelize dogodio se incident kada je muškarac automobilom udario policijsko vozilo, a potom su se ta kola zapalila, saopštila je danas policija...Kako je naveo izvor blizak policiji, vozač, koji je bio naoružan, nalazi se na zemlji, bez svijesti je i teže povređen,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.