Danas je njihov dan: Medicinske sestare i tehničari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2024, 18:56

Danas je njihov dan: Medicinske sestare i tehničari

Medicinske sestre i tehničari prve su osobe koje pacijenti ugledaju kad uđu u ambulante ili bolnice, a oni ih i ispraćaju kućama. Njihov doprinos u zdravstvenom sistemu je nemerljiv, počev od lepe reči do spasavanja života. Danas je njihov dan.
U 13 godina rada u Službi urgentne kardiologije na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, stalo je mnogo neprospavanih noći, stresa, svakodnevnog suočavanja sa smrću i ljudskim patnjama, ali uprkos tome, ponovo bi izabrala profesiju medicinske sestre - sa velikim žarom govori nam o svom pozivu 36-ogodišnja Aleksandra Milosavljević.
"Ovo zaista morate voleti, jer mislim da se ovo drugačije ne može ni raditi, da imate empatiju, humanost u sebi i ljubav...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.