Pariz mora pasti - Krajinović u finalu mastersa!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz mora pasti - Krajinović u finalu mastersa!

Srpski teniski as nakon velike borbe u tri seta sa Džonom Iznerom nastavio sa bajkovitim nastupom u Gradu svetlosti - 2:1 (6:4, 6:7, 7:6)

Bajka u Gradu svetlosti se nastavlja - Filip Krajinović je finalista mastersa u Parizu!

Kada je Novak Đoković nakon Vimbldona odlučio da odmori do početka naredne sezone i zaleči lakat, cela Srbija je odmah "otpisala" tenis. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prst, tačnije igra sudbine ponovo nas je iznenadila i obradovala. Jer smo dobili finalistu mastersa u Parizu, turnira koji je Nole osvajao u četiri navrata (2009, 2013-2015)!

Filip Krajinović nije samo iznenadio sebe i nas, već i ceo sportski svet uspevši da se iz kvalifikacija probije u prvi meč za titulu mastersa u karijeri. Veliki talenat, nekadašnji šesti junior sveta nakon preskakanja četvrtfinala, koje mu je zbog povrede prepustio Rafael Nadal, uspeo je da sruši američkog diva, Džona Iznera u tri seta i u suzama proslavi pobedu rezultatom 6:4, 6:7 (2) i 7:6 (5).

Izner, bivši finalista Serbia opena, kojeg pak mučila povreda noge zbog čega je i tražio pomoć lekara tokom meča, hrabro se nosio sa nadahutim i veoma istrajnim momkom iz Sombora koji je strpljivo čekao svoje prilike ceo meč. U prvom setu bio je dovoljan samo jedan brejk, i to u petom setu da bi taj deo igre pripao našem asu. U drugom setu sve je odlučeno u taj-brejku koji je Amerikanac odigrao maestralno i prepustio Filipu samo dva poena. Završni set je protekao u napetoj igri sa obe strane mreže. Igralo se poen za poen, gem za gem, a oslanjalo uglavnom na servise koje su obojicu dobro služili. Niko od dva meštera nije "trepnuo" tako da je odigran i drugi taj-brejk koji je pripao našem asu.

Kako igra Fića dovoljno govori podatak da mu je u celoj sezoni izgubio samo jedan meč od igrača iz Top 100. Protivnik našem Dejvis kup reprezentativcu u sutrašnjoj borbi za prvu ATP singl titulu biće bolji iz susreta između Amerikanca Džeka Soka i domaćeg tenisera Žlijena Benetoa.

Turnir u Parizu se odigrava u Bersiju na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 4.273.775 evra. A Krajinović, koji će od ponedeljka biti drugi reket Srbije i zauzeti najviši renking karijere je plasmanom u finale zaradio najmanje 600 ATP poena (1.O00 ako uzme titulu), ali i najmanje 418.450 evra (853.430 ako uzme titulu). Sa 1.000 ATP poena Krajinović bi došao na prag najboljih 20 na svetskoj lestvici! Za ovaj uspeh naš teniser može pre svih da zahvali ovom treneru, Petru Popoviću koji mu je ulio preko potrebno samopouzdanje.

A Popović je ovako proslavio uspeh svog pulena

.@spajn (@TennisTV ) pic.twitter.com/04KOM4505Y

(foto: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.