Pariz i Berlin dogovorili buduće zajedničke projekte odbrane

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz i Berlin dogovorili buduće zajedničke projekte odbrane

Pariz i Berlin dogovorili su se o agendi budućih zajedničkih projekata odbrane, među kojima su projekti SCAF, čiji koncepti treba da budu predstavljeni 2019. godine.

Francuska i Nemačka su u zajedničkom saopštenju pozdravile "odlučujuću etapu za dalji razvoj evropske odbrane u cilju da Evropa sama odlučuje o svojoj sudbini i izgradi jaku odbranu".

Kompanije Erbas i Daso prošlog proleća su saopštile >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da bi zajednički radile na razvoju i proizvodnji "Evropskog sistema budućnosti za borbu u vazduhu" (SCAF).

Berlin i Pariz dogovorili su se još ranije da razviju SCAF koji bi trebalo da do 2040. zameni sadašnje borbene avione "Rafal" (Rafale) za Francusku i "Jurofajter tajfun" (Eurofighter Typhoon) za Nemačku.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šta su se dogovorile Francuska i Nemačka?

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 00:49

Pariz i Berlin dogovorili su se o agendi budućih zajedničkih projekata odbrane, među kojima su projekti SCAF, čiji koncepti treba da budu predstavljeni 2019...Francuska i Nemačka su u zajedničkom saopštenju pozdravile "odlučujuću etapu za dalji razvoj evropske odbrane u cilju da Evropa sama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.