Pariz: dozvola samo za automobile sa parnim brojevima na tablicama

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2014, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: dozvola samo za automobile sa parnim brojevima na tablicama

18.03.2014. -

Vozači automobila u Parizu suočili su se u ponedeljak sa neobičnim ograničenjem, kretanje po gradu bilo je dozvoljeno samo automobilima sa neparnim brojevima na tablicama.

Na taj način vlasti pokušavaju da se bore sa visokim stepenom zagađenja vazduha. Slična mera već je jednom bila primenjena u Parizu - 1997. godine.

Za mnoge stanovnike Pariza i predgrađa reč je o neugodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << iskustvu. Iako je javni prevoz bio besplatan, a aktuelni gradonačelnik Bertran Deanoe poznat po borbi sa zagađenjem životne sredine, ipak iz ugla političara reč je o suviše rizičnom potezu, jer već 23. marta u Parizu startuju opštinski izbori.

Izvor: Glas Rusije, foto: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.