Pariz: Makron poziva Putina uglavnom na zahtev Zelenskog

Izvor: Vostok.rs, 04.Feb.2023, 16:38

Pariz: Makron poziva Putina uglavnom na zahtev Zelenskog

Francuski predsednik Emanuel Makron zove ruskog lidera Vladimira Putina na zahtev predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekla je portparol francuskog ministarstva spoljnih poslova An Kler Ležandr u intervjuu za RTVI. „Gospodin Makron poziva predsednika Putina uglavnom na zahtev predsednika Zelenskog i uvek u koordinaciji sa našim saveznicima kako bismo održali kanal za dijalog“, rekla je ona. Ležandr je takođe dodala da je francuski lider na zahtev predsednika Ukrajine sa ruskim kolegom razgovarao i o pitanjima o nuklearnoj elektrani u Energodaru u Zaporoškoj oblasti, zahvaljujući kojoj je tamo bilo moguće poslati posmatrače IAEA. Početkom januara portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da su Putin i Makron u kontaktu. Prema rečima portparola Kremlja, „postoji pauza“ u dijalogu dvojice lidera. Istovremeno, raniji kontakti su bili „veoma korisni i veoma konstruktivni, uprkos svim postojećim, uključujući i duboke, nesuglasice“. Prethodni razgovor dvojice lidera vođen je u septembru. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Vostok 

Pogledaj vesti o: Pariz,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ležandre: NATO nije u ratu s Rusijom

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2023

MOSKVA - NATO nije u ratu sa Rusijom, rekla je danas portparol francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandre i dodala da su isporuke oružja zemlji koja koristi pravo na samoodbranu dozvoljene Poveljom UN.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.