Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamela Anderson u francuskom parlamentu govorila o zaštiti gusaka i pataka

PARIZ - Američka glumica Pamela Anderson pojavila se danas u parlamentu Francuske gdje je govorila u prilog zabrane tovljenja gusaka i pataka u proizvodnji paštete.

Iako je njeno obraćanje naišlo na burno negodovanje većine poslanika, veliki broj fotoreportera je s oduševljenjem dočekao 48-godišnju glumicu.

Prostorija u kojoj je trebala održati konferenciju za medije bila je premala da primi sve one koji su htjeli čuti njene argumente protiv poznatog francuskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << specijaliteta "fois gras", odnosno masne jetre guske ili patke.

"Došla sam u Francusku da izrazim svoje protivljenje industriji koja je okrutna zbog lošeg odnosa prema patkama i guskama za nebitan proizvod, foie gras. Tražim od francuskih zastupnika da ukinu nasilno tovljenje, jer 'foie gras' nije zdrav proizvod i nema mu mjesta u civilizovanom društvu", kazala je glumica.

Pamela, koja se već godinama aktivno bori za prava životinja i zaštitu prirode u okviru organizacije PETA, obratila se u francuskom parlamentu kao gost udruženja francuske glumice i aktivistkinje Brižit Bardo i poslanice partije Zelenih, Lorens Abil, koja je inače i pokrenula inicijativu za zabranu neprimjerenog hranjenja živine.

S druge strane, pokret "Lov, ribolov, priroda i tradicija" osudio je Abil, navodeći da ona "više voli ćurke punjene silikonima, nego dobru gusku hranjenu kukuruzom".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.