PUCNJAVA U PARIZU Opkoljeni teroristi među kojima je i mozak krvavog pira, jedna osoba poginula

Izvor: Blic, 18.Nov.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA U PARIZU Opkoljeni teroristi među kojima je i "mozak krvavog pira", jedna osoba poginula

I danas pratite uživo, iz minuta u minut, dešavanja u Francuskoj putem "Blicovog" bloga. Nakon terorističkih napada u petak, u kojima je poginulo 129 osoba, stabnje u francuskoj prestonici je još uvek vanredno. Naoružane policijske snage izvršile su rano jutros raciju u jednom od predgrađa na severu Pariza, prenosi BBC, u kojoj je poginula jedna osoba a povređeno je i nekoliko policajaca.

Tri kamiona sa oko 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naoružanih pripadnika specijalnih snaga stiglo je u San Deni, prenosi Gardijan.

Policija je potpuno opkolila centralni deo ove pariske četvrti.

Latest on Paris attacks: 7 explosions heard at scene of police standoff with suspects in deadly Paris attacks https://t.co/0vOj8zgqKL— The Associated Press (@AP) November 18, 2015

Najmanje sedam eksplozija čulo se u pariskoj četvrti San Deni, gde je u toku policijska akcija povezana sa napadima u petak, prenosi AP.

Ambiance de guerre à Saint- Denis. Militaires hurlent " arrête toi" aux voitures. Centre ville en état de siège pic.twitter.com/ndGZ1idMCE— sylvia zappi (@sylviazappi) November 18, 2015

Za sada su 4 policajca povređena! Sumnja se da je u stanu Abdelhamid Abaaoud poznat pod nadimkom "Belgijanac" jedna od vodećih figura IS. — Vladan Filipovic (@VladanF) November 18, 2015

Najmanje jedna osoba je ubijena, a nekoliko policajaca ranjeno u pucnjavi prilikom racije u predgrađu San Deniz, na severu Pariza, javili su francuski mediji.

Policijska akcija usmerena je na hapšenje Abdelhamida Abauda, koji je označen kao glavni organizator terorističkih napada u Parizu, javio je AFP.

Dva leta Er Fransa iz SAD za Pariz preusmerena su kasno sinoć odmah posle poletanja zbog anonimnih telefonskih pretnji da se u avionima nalazi bomba, saopštila je francuska aviokompanija.

Jedan let je preusmeren ka Solt Lejk Sitiju u američkoj saveznoj državi Juta odmah po poletanju iz Los Anđelesa, dok je drugi let iz Vašingtona preusmeren ka Halifaksu u Kanadi.

Breaking: Suspects have been pinned down in a building in the #Paris suburb of Saint-Denis, mayor says. Full story: http://cnn.it/1QtDo6J Posted by CNN on Tuesday, November 17, 2015

Najmanje jedna osoba je poginula tokom akcije hapšenja osumnjičenih da imaju veze sa terorističkim napadima u Parizu, koju su pripadnici specijalnih policijskih snage organizovali rano jutros u San Deniju, predgrađu Pariza, javljaju francuski mediji.

Veruje se da je operacija u predgrađu San Deni povezana sa napadima koji su se dogodili prošlog petka u ovom gradu.

Iz pariske policije rečeno je da je bilo pucnjave, kao i da je ranjeno nekoliko policajaca. Policijski izvori su naveli da se nekoliko muškaraca sakrilo u jednom stanu, koji je opkoljen policijskim snagama.

Ranije noćas, izvori iz bezbednosnih službi otkrili su novinarima da je na kamerama za nadzor uočen i deveti terorista, koji se nalazi u bekstvu.

Podsetimo, 129 osoba je poginulo u napadima koji su se desili u petak uveče u prestonici Francuske. Odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

Više o jučerašnjim akcijama vezanim za teroristički napad u Parizu pročitajte OVDE.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje, a u Parizu su zabranjena javna okupljanja.

Najmanje 129 ljudi je poginulo, a više od 350 je povređeno u koncertnoj dvorani Bataklan, na stadionu u severnom delu grada, kao i u nekoliko kafića.

Više o jučerašnjim događajima vezanim za napade u Parizu pročitajte OVDE.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PUCNJAVA I EKSPLOZIJE U PARIZU Opkoljeni teroristi među kojima je i "mozak krvavog pira", jedna osoba poginula

Izvor: Blic, 18.Nov.2015

I danas pratite uživo, iz minuta u minut, dešavanja u Francuskoj putem "Blicovog" bloga. Nakon terorističkih napada u petak, u kojima je poginulo 129 osoba, stabnje u francuskoj prestonici je još uvek vanredno. Naoružane policijske snage izvršile su rano jutros raciju u jednom od predgrađa na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.