PRIPREME PRED SAMIT U PETAK: Premijer terorističke države u poseti Parizu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 16:25

PRIPREME PRED SAMIT U PETAK: Premijer terorističke države u poseti Parizu (VIDEO)

U okviru priprema za virtuelni samit tzv. Kosova i Srbije koji se održava u petak, 10. jula, Makron odvojeno u Jelisejskoj palati prima premijera tzv. Kosova Hotija danas i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u četvrtak

Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je danas premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija u Jelisejskoj palati, preneo je Hoti na Tviteru.

Na snimku se vidi kako u dvorište Jelisejske palate stižu kola sa Hotijem, on izlazi i francuski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se spušta niz stepenice palate da ga dočeka. Dvojica zvaničnika nisu nosili zaštitne maske ali su se pozdravili naklonom a ne uobičajenim rukovanjem,  očigledno iz predostrožnosti zbog pandemije, posle čega su zajedno uišli u zgradu na razgovore.

U okviru priprema za virtuelni samit tzv. Kosova i Srbije koji se održava u petak, 10. jula, Makron odvojeno u Jelisejskoj palati prima premijera Kosova Hotija danas i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u četvrtak.

Na samitu u petak će učestvovati Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Vučić, premijer Hoti, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Boreli specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Reception by French President @EmmanuelMacron at the Palais de l’Elysée pic.twitter.com/q1tmIVHVQr

— Avdullah Hoti (@Avdullah) July 7, 2020

Saopšteno je da je samit usmeren ka olakšavanju normalizacije odnosa između tzv. Kosova i Srbije.

Dva dana kasnije, 12. jula, premijer Hoti sastaće se u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, što će, kako je rečeno "označiti nastavak dijaloga između dve zemlje, uz posredovanje Evropske unije".
Pogledaj vesti o: Pariz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.