Odgovor na zabrane: Ograničili broj letova kineskim avio-kompanijama

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 09:43

Odgovor na zabrane: Ograničili broj letova kineskim avio-kompanijama

Francuska je započela ograničenje letova kineskih aviokompanija na jedan sedmično, navodeći da time odgovara na zabrane koje je Peking uveo francuskim firmama.

"Od 13. jula kineske kompanije će moći da obavljaju jedan let sedmično. Razgovori su u toku između dve administracije kako bi došli do zadovoljavajućeg rešenja", saopšteno je iz Ambasade Francuske u Pekingu.

U saopštenju se navodi da tri kineske aviokompanije "Er-Čajna", "Čajna istern erlajnz" i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Čajna saudern erlajnz" imaju odobrenja na po jedan sedmični let iz kineskih gradova ka Parizu.

U saopštenju se ističe da u sklopu recipročnih mera "Er Frans" ima odobrenje od Pekinga da vrši tri leta sedmično u Kinu ali da su u praksi kineske vlasti odobrile samo jedan let.

Prema navodima u saopštenju Francuska vrši intenzivan diplomatski pritisak da bi dobili odobrenje od Pekinga za dodatne letove. Upućen je savet putnicima da budu spremni na prekide u vazdušnim vezama između zemalja.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.