Nestvarni Haland nastavio seriju, Borusija nosi prednost u Pariz!

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestvarni Haland nastavio seriju, Borusija nosi prednost u Pariz!

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Pari Sen Žermen rezultatom 2:1 u prvoj utakmici osmine finala. Borusija je trijumfovala zahvaljujući neverovatnom napadaču Erlingu Brautu Halandu, pa će imati prednost u revanšu koji se 11. marta igra u Parizu.
Haland je postigao oba gola za nemačkog predstavnika i nastavio nestvarnu seriju – za Borusiju je na sedam utakmica postigao ukupno 11 golova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je ove sezone, u Ligi šampiona, strelac bio 10 puta.
U drugoj utakmici večeri Dijego Simeone je uspeo da nadmudri Jirgena Klopa, Atletiko Madrid je "zaključao" Liverpul i imaće prednost protiv prvaka Evrope na "Enfildu".

Utakmica na "Signal Iduna parku" i pre početka je imala potencijal da bude interesantna i da obiluje golovima, ali njih nismo videli u prvih 45 minuta.
Bez obzira što je PSŽ u Dortmund stigao kao favorit, domaćin je bio taj koji je dominirao. Lusijen Favr je od početka dao šansu Halandu, uz kojeg su bili Džejdon Sančo i Torgan Azar.
Njih trojica su koristili svaku priliku da upute udarac Kejloru Navasu, a njih je bilo dosta, pošto se Marko Verati, Markinjoš i Idrisa Gej nisu dobro snašli u sredini terena.
Prečesto su gubili lopte, dopuštajući rivalima frontalne napade u vidu kontri i polukontri.
Posle solidnog pokušaja Nejmara iz slobodnog udarca u 10. minutu, Nemci su zagospodarili terenom i počeli da kreiraju prilike.

U 15. minutu malo je falilo da na semaforu piše 1:0, spomenuti Sančo se stuštio ka golu posle oduzete lopte, ali je umesto da asistira nekom od saigrača, pokušao udarcem i lopta je prošla pored leve stative.
Nešto kasnije isti igrač je bio najbliži golu, lepo je gađao suprotni ugao iskosa sa leve strane, kada je Navas napravio divnu paradu. Golman iz Kostarike je sprečio i Halanda da zatrese mrežu i tako izrastao u heroja svoje ekipe.
S druge strane, napadački trojac "Svetaca" (Nejmar, Kilijan Mbape i Anhel di Marija) nije uspevao ni da pripreti Romanu Birkiju, delom i zbog toga što su često oštro faulirani, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo bez golova.
Iako se očekivalo da ćemo u nastavku igre gledati nešto otvoreniji susret, posebno kada je u pitanju PSŽ, to se nije dogodilo. Igrači Tomasa Tuhela nikako nisu mogli da dođu do ritma, sve do sredine drugog poluvremena.

Tada je Mbape u kratkom vremenskom periodu dva puta testirao domaćeg čuvara mreže, koji je izlazio kao pobednik.
Međutim, čim su gosti pripretili, usledio je odgovor i gol koga drugog do Halanda, za veliko slavlje više od 80.000 prisutnih navijača u žuto-crnom.
Nakon šuta sa distance i nekoliko odbitaka, korpulentni Norvežanin se našao na pravom mestu i ugurao loptu u mrežu.
Tada smo tek dobili pravi meč, a PSŽ je uspeo da dođe do važnog gola u gostima, samo nekoliko minuta po primljenom golu. Kombinacija Mbape-Nejmar je proradila, uprkos veoma lošoj utakmici obojice.

Mladi Francuz je u svom stilu probio po desnom boku, vratio na peterac, odakle Brazilcu nije bilo teško da izjednači.
Ponovo je "momentum" bio na strani "Svetaca", ali ga je Haland ugasio već u sledećem napadu – i to kako!
Prihvatio je dodavanje, pa opalio po lopti sa nekih 17 metara, poslavši je u same leve rašlje protivničkog gola.
Domaćin je uspeo da sačuva prednost, do kraja je jedino Nejmar imao šansu, pa će na "Parku prinčeva" 11. marta pasti odluka o četvrtfinalisti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čudo je Haland, čudo! Dortmundova zlatna koka dva puta kljucnula PSŽ, Nejmar održao nadu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2020

Kako igra Erling Haland! Prkosi zakonima i fizike i biologije. Ima 19 godina, a večeras je sa dva gola srušio ovakav Pari Sen Žermen. Nema sumnje da se radi o igraču koji će vedriti i oblačiti narednih godina u Evropi, a u to se PSŽ večeras na teži način uverio. Odigrala je Borusija bolje od...

Nastavak na MozzartSport.com...

ZA NEVERICU - Svet u čudu posle ovog Halandovog sprinta! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Feb.2020, 01:02

Ovaj momak ne prestaje da oduševljava, ne samo serijom golova...Gde je stao u Salcburgu, Erling Haland nastavlja i u Dortmundu, a njegov učinak je iz meča u meč sve impresivniji...Od početka sezone u pomenuta dva kluba Haland je na 29 mečeva postigao 39 golova, od toga 10 golova u Ligi šampiona...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.