Izvor: Radio 021, 23.Okt.2020, 17:51

Nakon ubistva nastavnika, gradonačelnik francuskog grada dobio pretnje smrću

Gradonačelnik francuskog grada Bron Žeremi Brod izjavio je da je dobio pretnje smrću, i to odsecanjem glave, samo sedam dana nakon takvog ubistva nastavnika Samuela Patija u pariskom predgrađu.

"Ove pretnje se moraju ozbiljno shvatiti", naglasio je Brod, navodeći da mu je nakon pretnji određena policijska zaštita.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin izrazio je svoju podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Brodu.

Brod je na svom Tviter profilu objavio fotografiju grafita na zidu na kojem piše "Žeremi Brod, odseći ćemo ti glavu". Policija je pokrenula istragu o okolnostima ove pretnje.

Pati je ubijen 16. oktobra ispred škole u kojoj je predavao. Njemu je glavu odsekao osamnaestogodišnji mladić poreklom iz Čečenije. Policija je ubila napadača. Tinejdžer je nastavnika ubio jer je ranije tokom predavanja o slobodi izražavanja učenicima pokazao karikature proroka Muhameda.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.