Najbolje i najluđe u sezoni, od Novak - Rafa u Parizu do Viktorovog izliva besa

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje i najluđe u sezoni, od Novak - Rafa u Parizu do Viktorovog izliva besa

Specijalizovani portal "Tennis-X" izabrao je laureate u posebnim kategorijama za prošlu godinu, od ozbiljnih do neobaveznih i atraktivnih. Za najbolje su izabrani Rafael Nadal i Serena Vilijams, Rodžer Federer je najviše razočarao, a za najveći izliv besa u sezoni, izabran je performans Viktora Troickog u Rimu.

Za najboljeg igrača godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izabran je Rafael Nadal, zbog rekordne osme titule na Rolan Garosu i osvajanja US Opena, a pobedio je u 10 od 14 finala na turnirima.

Bez premca u ženskoj konkurenciji bila je Serena Vilijams, sa dve grend slem titule, serijom od 34 uzastopne pobede i 11 titula. Ostvarila je i rekordnu zaradu od 12,3 miliona dolara, i postala najstarija teniserka na prvoj poziciji WTA liste.

Za meč godine izabran je polufinalni maraton Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Iako je Novak svrgao Rafu sa trona u Monte Karlu, nije uspeo da ga porazi i u Parizu, u jednom od najspektakularnijih mečeva u istoriji ovog sporta.

Za najbolji poen u sezoni izabran je atraktivan i neočekivan potez Agnješke Radvanske protiv Kirsten Flipkens u Majamiju.

Gael Monfis koristi svaku priliku da se na terenu zabavi, a zahvaljujući tome, nije hteo da iskoristi idealnu priliku u Haleu protiv Tomija Hasa da poentira, i njegov potez izabran je za najgori.

Za najveće iznenađenje izabrana je pobeda Marion Bartoli na Vimbldonu, a zahvaljujući londonskoj titulu, ona je izabrana i za sportistkinju godine u Francuskoj. Razočarenje godine je Rodžer Federer, koji je osvojio samo titulu u Haleu, a šok sezone je pobeda Stiva Darsisa nad Rafaelom Nadalom na startu vimbldonskog turnira.

I na kraju, izliv besa koji je obeležio sezonu - Viktor Troicki. Srpski teniser je u Rimu bio u centru pažnje kada je igrao protiv Ernestsa Gulbisa, jer je bio izuzetno nezadovoljan odlukama sudija.

Tada je izgubio, a u raspravama sa sudijom, imao je i podršku navijača. Na njihovo oduševljenje, uzeo je i kameru korišćenu za TV prenos, i poveo kamermana da snimi deo terena na koji je loptica pala.

"Teška godina za Viktora Troickog, ne možemo da dočekamo da se vratiš", poručili su Viktoru sa "Tennis-X".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najbolje i najluđe u sezoni, od Novak – Rafa u Parizu do Viktorovog izliva besa

Izvor: Dzungla.org, 25.Dec.2013

Specijalizovani portal „Tennis-X“ izabrao je laureate u posebnim kategorijama za prošlu godinu, od ozbiljnih do neobaveznih i atraktivnih. Za najbolje su izabrani Rafael Nadal i Serena Vilijams, Rodžer Federer je najviše razočarao, a za najveći izliv besa u sezoni, izabran je performans Viktora...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.