Nađena ukradena Brojgelova slika

Izvor: Mondo, 21.Dec.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađena ukradena Brojgelova slika

Slika iz 17. veka "Put za Egipat", autora Jana Brojgela, koja je pre godinu dana ukradena u Parizu, pronađena je u Nemačkoj, zahvaljujući srpskoj policiji.

Slika "Odmor na putu za Egipat" pronađena je posle zajedničke akcije srpske i nemačke policije, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Nemačka policija je, na osnovu dostavljenih informacija i podataka srpske policije pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tu sliku velike umetničke i materijalne vrednosti, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Ulje na limu staro četiri veka, ukradeno je u Francuskoj krajem 2011. godine, zatim je stiglo u Beograd, a potom prokrijumčareno u Nemačku, da bi bili urađeni sertifikati i organizovana prodaja.

U Beogradu je policija privela dve osobe i saznala da je slika već u Nemačkoj, te je o tome obaveštena tamošnja policija.

Kod privedenih su pronađene i dve vredne ikone, za koje se sumnja da su ukradene u zemljama zapadne Evrope i da su prokrijumčarene.

MUP u saopštenju navodi i da policija nastavlja istragu, kako bi otkrila sve koji su učestvovali u krađi i krijumčarenju slike.

Slika "Odmor na putu za Egipat" Jana Brojgela Mlađeg (1601-1678), sina Jana Brojegela starijeg i unuka slavnog Pitera Brojgela, nastala je u njegovom ateljeu u Antverpenu. Tamo su nastale retke slike na koje danas kolekconari flamanske umetnosti mogu naići na aukcijama širom Evrope.

Primera radi, ulje na platnu, alegorijska kompozicija "Borba karnevala i posta" iz iste radionice prodato je 2011. na aukciji "Kod Kristija" u Londonu za 7,9 miliona evra, piše "Blic".

(MONDO/agencije)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena ukradena slika vredna milion evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2012

BEOGRAD -..Slika iz 17. veka "Put za Egipat", autora Jana Brueghela, koja je pre godinu dana ukradena u Parizu, pronađena je u Nemačkoj, posle zajedničke akcije srpske i nemačke policije, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)...Nemačka policija je, na osnovu dostavljenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Za 11 meseci zaplenjeno više od dve tone narkotika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2012, 10:11

BEOGRAD -..Srpska policija je za 11 meseci ove godine zaplenila više od 2,1 tone raznih narkotika, među kojima i više od dve tone marihuane...U tom periodu ukupno je zaplenjeno 2,165 tona raznih narkotika, među kojima i 2006 kilograma marihuane i 53,93 kilograma heroina, navode u Ministarstvu unutrašnjih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.