Na terenu Francuzi i Rusi, na krovu snajperisti

Izvor: Mondo, 28.Mar.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na terenu Francuzi i Rusi, na krovu snajperisti

Ogromne mere opreza u Parizu, uoči prve utakmice tamošnje reprezentacije od novembarskog terorističkog napada.

Foto: Guliver/Getty images/Martin Rose

Francuska je pojačala bezbednosne mere za prijateljsku fudbalsku utakmicu domaće reprezentacije i Rusije u utorak u Parizu, pa će duel osim redara i policije obezbeđivati snajperisti i specijalna policija.

"Snajperisti će biti raspoređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oko stadiona", rekao je danas zamenik šefa pariskog štaba za javni red i drumski saobraćaj Loran Simonin za televiziju BFM.

U terorističkim napadima 13. novembra prošle godine u Parizu je ubijeno 130 ljudi, a te večeri se bombaš samoubica razneo ispred stadiona "Francuska", tokom prijateljske utakmice Francuske i Nemačke.

Francuska i Rusija će sutra od 21 čas igrati igrati prijateljsku utakmicu i to će biti prvi fudbalski meč "trikolora" na nacionalnom stadionu od incidenta u novembru. Ragbi reprezentacija Francuske nedavno je na tom stadionu odigrala tri utakmice koje su protekle bez incidenata.

"Specijalna jedinica francuske policije će tokom utakmice biti spremna da interveniše na stadionu ili u neposrednoj blizini", dodao je Simonin.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.