Na magarcu od Francuske do Jerusalima

Izvor: Glas javnosti, 16.Mar.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na magarcu od Francuske do Jerusalima

VIŠEGRAD - S verom u Boga ništa nije teško! Stefani Melar iz Francuske, koja se 20. decembra uz pratnju svog magarca uputila iz malog mesta u blizini Pariza ka Jerusalimu, stiže u Srbiju. Na svom putu hodočašća prošla je kroz brojne zemlje. U pratnji magarca prešla je, bez većih teškoća, odmarajući se pod šatorom, severni deo Italije, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Stefani Melar je dvadesetogodišnja medicinska sestra koja je ponesena simbolikom Isusovog ulaska na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << magarcu u Jerusalim odlučila da učini isto.

Magarac joj služi za nošenje ličnog prtljaga, šatora, hrane i vode, a ona dnevno prepešači blizu 20 kilometara, praveći nekoliko pauza da bi se odmorila i nahranila svog pratioca. U Jerusalim je krenula pre skoro tri meseca i nada se da će stići početkom avgusta, tako da joj je za ovaj neobičan put potrebno više od šest meseci hoda.

Francuskinja je iz Slovenije ušla u Hrvatsku peške na graničnom prelazu Rupa u Istri. Na uzici je vodila magarca, koji je mirno hodao kraj nje i nosio prtljag.

- U Hrvatskoj je na svim graničnim prelazima dopušteno ići pešice ako imate sva važeća dokumenta. Da bi životinja prešla preko granice, potrebna je veterinarska potvrda o zdravstvenom stanju. Francuskinja je sve to imala, što znači da je magarac vakcinisan i potpuno zdrav - preneo je hrvatski portal 24 časa izjavu anonimnog izvora.

Kaže da je na putu kroz zemlje koje je prošla nailazila na dobre ljude kod kojih se odmarala, grejala, jela, hranila magarca.

Tako su je 9. marta, nakon što je zbog velikog snega i hladnoće sa magarcem jedva prešla Romanijski prevoj, u jednoj kafani našli radnici na održavanju puteva preduzeća "Romanijaputevi". Obezbedili su joj smeštaj u svom zimskom punktu, pobrinuvši se za smeštaj i hranu za njenog magarca u štali jednog domaćina.

Melarova uglavnom noćiva pod svojim šatorom, bez obzira na hladne i oštre zime. Svoj put nastavlja dalje ka Bliskom istoku i svetom gradu - Jerusalimu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na magarcu preko Srbije do Jerusalima

Izvor: Press, 15.Mar.2010, 23:13

Francuskinja Stefani Melard (20) na magarcu putuje u Jerusalim, a tokom ovog nesvakidašnjeg hodočašća juče je stigla u Srbiju. Stefani je u našu zemlju ušla u blizini Mokre Gore, gde je prenoćila. .Sreli smo je juče na putu ka selu Kremna. Kombinacijom...

Nastavak na Press...

Na magarcu preko Srbije na hodočašće

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2010

Francuskinja Stefani Melar (20) na magarcu putuje u Jerusalim, a tokom ovog nesvakidašnjeg hodočašća juče je stigla u Srbiju. Stefani je u našu zemlju ušla u blizini Mokre Gore, gde je prenoćila..."Iz Francuske sam krenula na put pre tri meseca, a do Jerusalima bi trebalo da stignem za pet meseci....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.