NASTAVLJAJU SE PROTESTI U FRANCUSKOJ: Novo okupljanje žutih prsluka za vikend!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2019, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJAJU SE PROTESTI U FRANCUSKOJ: Novo okupljanje ''žutih prsluka'' za vikend!

Francuski građanski pokret "Žuti prsluci" najavio je da će oba dana vikenda imati proteste širom Francuske, a najveći skup je najavljen u Parizu, preneo je danas list Figaro.

Pokret pod sloganom "Ne mrdamo" na društvenim mrežama je najavio proteste 17. subote zaredom.

Pozivajući se na francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, Figaro je preneo da se prošle subote okupilo oko 39.000 ljudi, što je manje u odnosu na prethodnu subotu.

- Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smanjen broj okupljenih nije obeshrabio organizatore skupa koji su pozvali sve građane na skupove obe dana vikenda ako žele, kako su rekli, socijalnu i fiskalnu pravdu i bolju kupovnu moć - naveo je pariski list.

''Žuti prsluci" su odlučili da jačaju proteste tokom marta kada je predviđen završetak velike nacionalne debate koju je pokrenuo francuski predsednik Emanuel Makron u cilju rešavanja krize nastale nezadovoljstvom građana prema njegovoj politici, podsetila je televizija BFMTV.

Debata tokom koje Makron obilazi zemlju i sastaje sa lokalnim zvaničnima i meštanima, trebalo bi da se završi 15. marta.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.