Muzej civilizacije, La Reunion

Izvor: DIA.rs, 01.Avg.2011, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej civilizacije, La Reunion

“Muzej civilizacije” je projekat arhitektonskog studija “X-Tu Architects”, sa sedištem u Parizu. Reč je o savremenom muzeju koji će biti izgrađen na ostrvu La Reunion.
Ovo ostrvo se nalazi istočno od Madagaskara i jedno je od čak 27 ostrva pod upravom Francuske. Procenjeno je da je broj stanovnika oko 800,000. Ovaj projekat predstavlja jednu od najvećih inicijativa Francuske na ovoj teritoriji i deo je >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << mnogo obimnijeg investitorskog programa.


Muzej će iskoristiti jedinstvenu lokaciju na steni koja veoma strmo gleda ka okeanu. Okružen je prilično sušnom afričkom savanom i koristi svoju lokaciju kako bi obezbedio panoramske poglede ka okolini. Što se tiče same volumetrije, ovaj projekat se karakteriše kružnim oblicima, što se veoma često može videti u savremenim galerijskim i muzejskim programima. Cirkularna unutrašnja organizacija usmerava posetioce ka jednoj kružnoj putanji, gde se mogu upoznati sa istorijom razvoja naroda i uživati u uvek promenjivom pogledu ka okolini. 



Jedna od originalnih karakteristika ovog muzeja je korištenje dominantnih pravaca vetra kako bi se rahlađivao enterijer, gde zapravo ne postoji sistem za hlađenje i ventilaciju. Krov će koristiti fotovoltaičke ćelije za kreiranje potrebne električne energije, dajući objektu vid samoodrživosti. Velikim delom će biti korišteno lokalno drvo, što će se jasno ocrtati u enterijeru kao i na fasadi.


Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.