Mesi se obratio u Parizu – spomenuo i Maradonu

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 23:49

Mesi se obratio u Parizu – spomenuo i Maradonu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi održao je govor u Parizu povodom osvajanja nagrade "Zlatna lopta".

Mesiju je nagradu uručio Dejvid Bekam, da bi mu potom bile upriličene stojeće ovacije.

"Pre svega, moram da čestitam svima koji su nominovani za ovu nagradu. Moram da je podelim sa saigračima i sa svim što smo postigli sa nacionalnim timom. Čitava grupa, svi koji su bili uključeni, imali su svoju ulogu u osvajanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetskog prvenstva. Kapa dole Erlingu, Kilijanu i Kevinu, koji su imali fantastične sezone. Mladi ste, već ste postigli mnogo toga. Ima još vremena da budete u mojoj poziciji. Oduševljen sam što sam još jednom ovde, uživam u svakom trenutku. Ostvario sam svoj san da osvojim Svetsko prvenstvo, a ovo delim sa svima koji su bili uključeni u to", rekao je Mesi i dodao:

"Sve nagrade koje sam osvojio su bile posebne i uvek je posebno kada ti odaju priznanje. Najvažnije su timske nagrade".

Mesi je spomenuo i Dijega Armanda Maradonu, koji je rođen na današnji dan pre 63 godine.

"Moram da spomenem i Dijega Maradonu. Ovo je i za tebe", kazao je Leo.

Leo kaže da se nikada nije navikao na svetla reflektora i velike nagrade.

"Biti svetski šampion je fantastično. Nikada nisam uspeo da se naviknem da dobijam nagrade i da budem na ovakvoj sceni. Polako sam se navikavao od kada sam prvi put osvojio nagradu 2009. godine. Mislim da je danas poslednji put da sam osvojio, miran sam i uživaću na drugačiji način. Ponosan sam na karijeru koju sam imao. Ceo život sam uživao u fudbalu, uskoro ću uživati sa druge strane", dodao je on.

Mesi je sve bliži kraju karijere.

"Ne znam još koliko ću igrati, ali planiram da uživam u tome. Ne mogu da kažem broj, jer se stvari mogu brzo promeniti. Ali znam da je taj dan sve bliži i bliži", rekao je Mesi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.