Makron poziva na mir i red uoči novih protesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron poziva na mir i red uoči novih protesta

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je pozvao na mir i red uoči novih protesta Žutih prsluka zakazanih za sutra, peti put za redom.

- Mislim da naša demokratija ne može da prihvati okupaciju javnog dobra i elemente nasilja koji su obeležili protekle proteste, posebno u centru Pariza -  kazao je Makron, a preneo AP.

- Našoj zemlji je potreban mir i red. Potrebno joj je da ponovo normalno funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je francuski lider nakon samita EU u Briselu.

On je insistirao na tome da je saslušao zahteve i izraze zabrinutosti demonstranata i branio je svoja obećanja da će ubrzati poreske olakšice.

Makron je odbacio pozive da podnese ostavku, što je jedan od zahteva demonstranata.

U iščekivanju petog protesta tokom vikenda, šef pariske policije danas je rekao da će u prestonici ponovo biti raspoređena oklopna vozila i hiljade policajaca.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Francuske poziva na mir uoči protesta Žutih prsluka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas na "mir" i "red" uoči novog protesta pokreta "Žuti prsluci" najavljenog za sutra, u subotu, posle nereda proteklih vikenda. "Našoj zemlji je potreban mir. Potreban joj je red. Potrebno je da ponovo normalno funkcioniše", rekao je Makron danas posle...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Makron poziva na mir i red uoči novih protesta

Izvor: Blic, 14.Dec.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je pozvao na mir i red uoči novih protesta Žutih prsluka zakazanih za sutra, peti put za redom.

Nastavak na Blic...

Runda 5: Pariz se sprema za još jedan nalet žutih prsluka

Izvor: B92, 15.Dec.2018, 09:42

Pariz -- Glavni grad Francuske sprema se za još jedan, peti po redu, protest “žutih prsluka”. Predsednik Makron poziva na mir i red uoči novih demonstracija...Organizatori protesta navode da će nastaviti da izlaze na ulice sve dok Emanuel Makron ne ispuni njihove zahteve...Makron je pozvao na...

Nastavak na B92...

HAOS NA ULICAMA PARIZA: "Žuti prsluci" se sukobili sa POLICIJOM na Jelisejskim poljima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018

U Parizu su "žuti prsluci" počeli novi talas demonstracija, a kako prenosi reporter RIA Novosti sa lica mesta, policija je bacila i prvi suzavac.....13:52 - Mediji ocenjuju da je daleko manji broj "žutih prsluka" danas na ulicama Pariza, te da je na Jelisejskim poljima svega nekoliko stotina demonstranata...Takođe,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.