Makron Putinu: Nađite humano rešenje za Sencova

Izvor: B92, 10.Avg.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron Putinu: Nađite humano rešenje za Sencova

Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je sa Vladimirom Putinom o osuđenom režiseru iz Ukrajine Olegu Sencovu.

Sencov je u zatvoru u Rusiji, gde štrajkuje glađu od maja ove godine.

"Predsednik je Putinu preneo svoju zabrinutost, imajući u vidu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zdravlje Sencova opasno pogoršalo", navodi se u saopštenju kabineta, koje prenosi Rojters.

Makron je Putinu takođe poručio da hitno pronađe humano rešenje za takvu situaciju. Nakon ruskog pripajanja Kirma, Sencov je uhapšen i osuđen na 20 godina zatvora zbog optužbi da je planirao terorističke napade.

Nakon hapšenja 65 Ukrajinaca u Rusiji u maju 2018. godine, Sencov je započeo štrajk glađu, koji do danas nije okončao.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron i Putin o Sencovu i Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o zatvorenom ukrajinskom filmskom reditelju Olegu Sencovu koji štrajkuje glađu od maja, saopšteno je iz kabineta Makrona. "Makron je preneo ruskom predsedniku svoju zabrinutosti koje se tiču zdravstvenog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.