Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Obnovićemo Notr Dam

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će katedrala Notr Dam biti obnovljena posle požara koji je juče razorio ovaj spomenik gotske arhitekture u Parizu.

"Najgore smo izbegli, iako borba nije u potpunosti dobijena", rekao je kasno sinoć predsednik kod urušene katedrale.

Makron je rekao i da tek predstoje teški sati.

Francuski predsednik je rekao da će se i daleko izvan granica Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << apelovati na najveće talente da doprinesu obnovi i da će katedrala Notr Dam biti ponovo izgrađena.

Pariski vatrogasci su saopštili da su posle nekoliko sati gašenja požara u katedrali uspeli da sačuvaju konstrukciju zdanja u celini.

Makron je zbog požara odložio planirano obraćanje naciji putem televizije i otišao do Notr Dama. On je trebalo da iznese svoje odgovore u vezi s nezadovoljstvom građana koji više meseci protestuju zbog njegovih politika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.