MOJ SIN NIJE ISLAMISTA Otac napadača iz Luvra negira optužbe Francuske

Izvor: Blic, 04.Feb.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MOJ SIN NIJE ISLAMISTA" Otac napadača iz Luvra negira optužbe Francuske

Otac Egipćanina koji je juče silom pokušao da uđe u pariski muzej Luvr i pritom je pogođen iz vatrenog oružja, izjavio je danas da njegov sin nije islamista i da ga Francuzi optužuju za terorizam kao izgovor za brutalnost kojom su ga zaustavili.

Mediji su preneli da je napadač, koji je identifikovan kao Abdulah Reda al Hamami, 29-godišnji Egipćanin rođen u Dakahliji, provinciji severoistočno od Kaira, ranjen sa više metaka pošto je napao vojnika, ispred muzeja mašuhi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mačetom i uz povik "Alahu akbar".

On se, prema mišljenju lekara, više ne nalazi u životnoj opasnosti, saopštila je danas kancelarija tužilaštva u Parizu.

U njegovom zadnjem džepu pronađene su limenke sa sprejem, ali ne i eksploziv.

Hamamijev otac Reda al Refai ispričao je danas za Rojters da je za slučaj svog sina saznao preko Fejsbuka i da ne zna kako je.

- Da li je živ? Da li je mrtav? Je l to stvarno on? - zapitao je.

Rekao je da je besmislica tvrditi da je njegov sin terorista.

- To je izgovor da ne bi morali da se izvine ili pravdaju postupke vojnika koji je upotrebio brutalnu silu protim mladića od 29 godina - tvrdi Hamamijev otac.

I njegov ujak Rijad al-Refai kaže da je neshvatljivo da mladić koji navodno želi da učini terorističko delo nosi samo nož.

- Da mi kažete da je imao pištolj, pušku, onda dobro, poverovao bih vam, ali ovako ne znam.... Sve što želimo je istina - rekao je on.

Oni tvrde da je Hamami radio u Šarži u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je prošle nedelje otišao u Pariz na službeni put.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.