MASONI DOŠLI U BEOGRAD

Izvor: Kurir, 12.Mar.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASONI DOŠLI U BEOGRAD

BEOGRAD - Masoni se razotkrili! Doduše, ne srpski, nego francuski, jer se juče na konferenciji za štampu upriličenoj povodom posete delegacije Velikog Orijenta Francuske zvanično nije pojavio nijedan domaći slobodan zidar.

BEOGRAD - Masoni se razotkrili!

Doduše, ne srpski, nego francuski, jer se juče na konferenciji za štampu upriličenoj povodom posete delegacije Velikog Orijenta Francuske zvanično nije pojavio nijedan domaći slobodan zidar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Gij Arsize, veliki majstor Velikog Orijenta, juče je u društvu Franka Kapaldija i Žana Stavrevića u kuli Nebojši, uoči redovnog sastanka Kongresa Pariz 4 i loža istočne Evrope u Beogradu - predstavio masonske ideje srpskoj javnosti. On je u Beograd došao na poziv rektora „Megatrenda“ dr Miće Jovanovića

- Borba Velikog Orijenta je borba svih zemalja koje se još bore za svoje slobode, i nikad neće biti završena. U Srbiji ima devet loža, sa 250 članova. Ima puno različitih objedijencija (udruženja), koje su vekovima stvarane, ali zajednički cilj nam je borba za istinu.

Kao i zajednička kultura koja nas tera da se ujedinimo. Činimo sve da dođemo do toga, ali u Srbiji nam za to zaista treba čarobni štapić. Ipak, nada ostaje - kaže on.

Arsize je podsetio da masoni podržavaju srpski put ka EU „jer mora da se čuje i glas manjih naroda i manje moćnih država, koje treba da čuvaju i svoj identitet“.

- Veliki Orijent, kao tradicionalno humanističko udruženje, dobio je stalno, konsultativno mesto u Evropskom parlamentu, gde se izjašnjava o etičkim, moralnim i humanitarnim principima - naveo je Arsize.

Predavanje na „Megatrendu“

Veliki majstor Arsize juče je u velikom amfiteatru univerziteta „Megatrend“ održao veoma posećeno predavanje na temu „Osnovne vrednosti Velikog Orijenta i proces pridruživanja Srbije EU“. Između ostalog, podsetio je da masoni imaju mogućnosti da svoje stavove prenesu visokim zvaničnicima EU, kao i da su nedavno evropskom komesaru Manuelu Barozu preneli svoj stav da se stanje ljudskih prava u Srbiji neuporedivo poboljšalo.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

„Svetli uvaženi brat” na Kalemegdanu

Izvor: Politika, 12.Mar.2011

Veliki Orijent Francuske slobodnozidarski kongres održava u Srbiji prvi put od osnivanja, 1728. godine, van svog sedišta u Francuskoj ..Dolazak Gija Arsizea u Beograd i njegov boravak tokom vikenda u Srbiji propraćen je tiho, bez pompe. Ali lekara iz Pariza masoni zovu „svetli uvaženi brat”....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.