LVMH odustaje od preuzimanja Tiffany-ja?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Sep.2020, 12:46

LVMH odustaje od preuzimanja Tiffany-ja?

PARIZ – Francuski gigant u sekoru luksuzne robe LVMH saopštio je da će se povući iz planiranog preuzimana američke juvelirnice Tiffany za 16 milijardi dolara, što, po oceni Rojtersa, nagoveštava da je na pomolu veliki sudski spor u industriji luksuza

Naime, Tiffany je najavio da će podneti tužbu kako bi naterao LVMH da finalizuje dogovor postignut prošle godine, optužujući francusku grupu da namerno odlaže završetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << preuzimanja.

Nemamo drugog izbora nego da podnesemo tužbu, kazao je portparol Tiffany-ja Roger Farah, dodajući da su uvereni da su ispunili sve obaveze iz sporazuma.

Američka kompanija optužuje LVMH da koristi nalog francuske vlade kao izgvor da se povuče iz sporazuma koji je postao daleko manje privlačan s obzirom na negativan uticaj pandemije korona virusa na sektor luksuznih dobara.

Dogovor o preuzimanju postignut je neposredno pre izbijanja pandemije, a LVMH bi njime znatno povećao prisutnost na američkom tržištu i proširio ponudu nakita s draguljima, prenose svetski mediji.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.