LŠ: Ivanović u Parizu omogućio Čelsiju miran revanš

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Ivanović u Parizu omogućio Čelsiju miran revanš

Posle nešto više od dva meseca pauze, ovog utorka nastavljeno je takmičenje u Ligi šampiona. Sa posebnom pažnjom iščekivan je bio meč na "Parku prinčeva", gde je Pari Sen Žermen dočekao Čelsi u derbiju večeri, međutim na kraju pobednika nije bilo - 1:1!

Goste iz Londona u prednost u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja doveo je kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << pogotkom glavom u 36. minutu, ali je Edinson Kavani anulirao zaostatak u 54. takođe golom glavom.

Utakmica između francuskog i engleskog kluba bila je svojevrsna repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala. "Sveci" su na svom terenu bili u prilici da se revanširaju Čelsiju za bolan neuspeh, pošto su nesrećno eliminisani zbog gola "plavaca" postignutog u gostima. Parižani su, naime, prvi meč kod kuće dobili sa 3:1, ali su na "Stamford Bridžu" poraženi sa 2:0.

Francuski prvak, iako je bio rešen, ovog puta nije obezbedio prednost za revanš, ali je nastavio izuzetan niz na svom terenu, pošto nije poražen u 33 evropske utakmice!

Učenici Lorana Blana imali su inicijativu i stvorili su više šansi, ali je sjajni golman Čelsija Tibo Kurtoa u više navrata spasavao mrežu "plavaca". PSŽ je mogao da povede u prvom poluvremenu preko Blaza Matuidija i Kavanija, ali je Kurtoa u oba navrata odlično intervenisao.

Premijerligaš nije stvorio nijednu priliku, a poveo je praktično bez igre. Čelsi je do cilja stigao u 36. minutu, pošto je postigao gol u gostima i to preko kapitena Srbije Branislava Ivanovića.

Posle kornera, Džon Teri je centrirao sa leve strane, Geri Kejhil petom podigao loptu direktno do Ivanovića, koji je glavom šalje pod prečku za 1:0! Ovo je bio "prvenac" kapitena "orlova" u Ligi šampiona ove sezone.

Napadač PSŽ-a Zlatan Ibrahimović je do odlaska na predah u poluvremenu imao jedan pokušaj iz slobodnog udarca, ali je šutirao preko prečke.

"Sveci" su u drugom poluvremenu krenuli u još jaču ofanzivu i posle deset minuta u nastavku stigli do izjenačenja. Blaz Matuidi probio je po levoj strani i centarirao, lopta je pala na peterac, gde se potpuno sam našao Edinson Kavani, koji je glavom pogodio desni ugao i matirao Tiboa Kurtou - 1:1.

Parižani su nakon izjednačujućeg gola nastavili da napadaju i u sledećih nekoliko minuta imali odlične šanse. Prvo je Kurtoa odbranio šut iz blizine Ibrahimovića, a onda je udarac Ezekjela Lavecija izblokiran.

Na kraju PSŽ nije uspeo da napravi preokret, uprkos dobrim pokušajima Kavanija i Ibrahimovića u finišu meča.

Revanš je na programu 11. marta u Londonu.

LŠ, prvi meč osmine finala

PARI SEN ŽERMEN - ČELSI 1:1

Stadion: "Park prinčeva".

Sudija: Cunejt Čakir (Turska).

Gledalaca:

Strelci: Kavani 54 - Ivanović 36.

Žuti kartoni: Van der Vil, Verati - Ivanović, Fabregas.

PARI SEN ŽERMEN (4-3-3): Sirigu, Van der Vil, Silva, Markinjos, Maksvel, Luiz, Verati, Matuidi, Laveci (od 81. Pastore), Ibrahimović, Kavani. Trener: Loran Blan.

ČELSI (4-3-2-1): Kurtoa, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Ramireš, Matić, Fabregas (od 83. Oskar), Vilijan (od 79. Kvadrado), Azar, Košta (od 81. Remi). Trener: Žoze Murinjo.

Liga šampiona, 1/8 finala

PSŽ - Čelsi 1:1

(Kavani 54 - Ivanović 36)

Šahtjor - Bajern 0:0

Sreda

Šalke - Real Madrid 20.45

Bazel - Porto

24.02

Mančester siti - Barselona

Juventus - Borusija Dortmund

25.02

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid

Arsenal - Monako

(Foto: Beta/AP/Christophe Ena)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.