Krstin dobro krenuo u Parizu

Izvor: Mondo, 22.Maj.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstin dobro krenuo u Parizu

Srpski teniser uspešno je startovao u kvalifikacijama za Rolan Garos i pridružio se Miomiru Kecmanoviću u drugom kolu

Foto: MN Press

Peđa Krstin dobro je počeo kvalifikacije za treći grend slem sezone, Rolan Garos, u Parizu.

Srpski igrač je u prvom kolu ubedljivo slavio protiv domaćeg tenisera Ivana Furnesa, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dobio specijalnu pozivnicu organizatora, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Krstin je ostvario trijumf posle samo 68 minuta igre, a u drugom kolu očekuje ga teži posao.

Krstinu, koji je trenutno 247. igrač sveta, rival će biti Piter Polanski, 125. sa ATP liste, koji je postavljen za 14. nosioca u kvalifikacijama.

Za prolaz u glavni žreb Rolan Garosa neophodno je proći tri kola kvalifikacija, u kojima ukupno učestvuje 128 tenisera.

Pre Krstina uspešno je u kvalifikacijama startovao i Miomir Kecmanović, koji je pobedio Atilu Balaša iz Međarske u tri seta (6:2, 3:6, 6:3), dok je Nikola Milojević pretrpeo poraz u prvom kolu od Huana Londera iz Argentine (6:4, 6:3).

Krstin je prethodno igrao samo još jednom u kvalifikacijama na Rolan Garosu, pre dve godine, i tada je zaustavljen u drugom kolu.

Ove sezone, mahom je nastupao na čelindžerima, gde je najbolji rezultat ostvario u Meksiku. U februaru je u Morelusu zaustavljen u polufinalu, na turniru vrednom 50.000 dolara, dok je isti plasman imao i u Gvadalahari u aprilu, gde je igrao na turniru istog nagradnog fonda.

Učestvovao je i u kvalifikacijama za Australijan Open i na mastersu u Majamiju, gde je poražen u drugom, odnosno prvom kolu.

Rolan Garos, treći grend slem sezone, startuje 27. maja, za ukupni nagradni fond od 18.232.000 evra.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.