Krajinović posustao u finalu mastersa u Parizu

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajinović posustao u finalu mastersa u Parizu

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoju prvu titulu na turniru iz Masters serije pošto je u finalu Pariza poražen od Amerikanca Džeka Soka rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:1.

Uprkos tome, Filip je načinio veliki uspeh i postao tek drugi teniser iz Srbije, posle Novaka Đokovića, koji je izborio u muškom singlu finale na Mastersima.

Podsetimo, u Pariz je došao kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kvalifkant jer mu plasman nije dozvoljavao da uđe u glavni žreb bez dodatna dva meča, a potom je iznenađujuće eliminisao Sugitu, Kverija, Maua i Iznera, a nije morao da igra četvrtfinale sa Nadalom koji se povukao sa turnira zbog povrede.

Krajinović je pre ovog Mastersa učestvovao na svega četiri turnira iz serije 1.000 na kojima je samo jednom prošao prvu prepreku. U karijeri je praktično proveo više vremena igrajući na

čelendžerima, nego na ATP turnirima.

Sada je ušao u istoriji tenisa jer je postao drugi po redu igrač kojem je trebalo najmanje učešća na Masters turnirima da uđe u finale, a koliko je njegov uspeh veliki potvrđuje podatak da je pre početka turnira bio 77. igrač na ATP listi, dok će od ponedeljka biti najmanje na 33. poziciji. To će mu omogućiti da tokom cele naredne godine više ne igra kvalifikacije, a moguće da na Australian openu bude i među nosiocima.

Krajinoviću je kao finalisti pripalo 600 ATP bodova i novčana nagrada od  214.400 evra.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filip nije uspeo, Amerikanac napravio preokret!

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2017

Džek Sok je uspeo da osvoji masters u Parizu, ovo je njegov najveći uspeh u karijeri...Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoju prvu masters titulu u karijeri...On je danas u finalu mastersa u Parizu izgubio od Džeka Soka, američkog tenisera, sa 7:5, 4:6 i 1:6...Srpski teniser je sjajno počeo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.