Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 23:07

Kad ne ide Nejmaru i Mbapeu, tu je Hakimi da spasi dan: Desni bek u 95. minutu oborio “fenjeraša”

PSŽ teško do pobede u Mecu – 2:1

Minut je delio Pari Sen Žermen od prvog kiksa u novom šampionatu Francuske. I to od debelog kiksa, jer je bio na ivici remija sa poslednjim timom na tabeli, Mecom.

Ali, ono što nisu uspeli Nejmar i Mbape za 95 minuta i cela napadačka armada Svetaca, uspeo je – desni bek. I to dva puta! Ašraf Hakimi je novi svetac Pariza. Njegov gol u poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sekundama utakmice doneo je trijumf PSŽu na gostovanju kod “fenjeraša” – 2:1.

Totalna ofanziva u drugom poluvremenu meča nije donosila rezultat timu Maurisija Poketina. Nejmar se sit našutirao, ali ono što je išlo u okvir gola, mada je to bila manjina pokušaja, završilo je na rukavicama raspoloženog Oukiđe. Koji se posle drugog primljenog gola toliko ražestio da je hteo da se tuče sa pola gostujućeg tima...

Dobro se držao Mec, uspeo je da izjednači u prvom poluvremenu iako je primio gol posle samo pet minuta igre, a i tada je Hakimi bio koban.

Naravno, u drugom poluvremenu se poslednji tim francuskog prvenstva grčevito branio, imao je dve-tri kontre koje su dolazile do ivice šesnaesterca... Taj “autobus” je prvo popustio pet minuta pre kraja kada je Bron dobio crveni karton, a onda je u poslednjim trenucima Hakimi zario strelu u srce domaćih igrača...

Assistência do Neymar e gol do Hakimi no último lance de jogo! 🔥

Hakimi meteu 2 hoje pic.twitter.com/ehDSURLyqt

A, Anže i Marselj, treći i drugi na tabeli, odigrai su nerešeno – za PSŽ. Dva tima su podelila po bod, bacila treći u ambis i još dva koraka se udaljila od ionako daleko odbeglog lidera iz Pariza – 0:0.

Nije bilo mnogo velikih šansi na utakmici, a najbolju je propustio Marselj u 16. minutu, kada je Luis Enrike izašao sam na golmana Bernardonija, koji je ispao mudriji i snalažljiviji u toj situaciji i uspeo da sačuva gol.

Pritisak Anžea u poslednjih desetak minuta doneo je nekoliko dobrih udaraca sa distance, međutim, ništa što bi naudilo gostima iz Marselja.

FRANCUSKA 1 – 7. KOLO

Sreda

Lil – Rems 2:1 (2:0)

/Dejvid 31, Andre 43 – Flips 74p/

Monako – Sent Etjen 3:1 (1:1)

/Voland 27, Ben Jeder 62p, 87 – Buanga 41/

Monpelje – Bordo 3:3 (1:2)

/Žermen 11, 50, Mole 72 – Hvang 18, Onana 29, Kalu 85/

Nant – Brest 3:1 (1:0)

/Blaz 27, Ćirivela 55, Brasije ag 58 – Le Duron 67/

Ren – Klermon 6:0 (2:0)

/Martin 32, Terije 36, Sulemana 55, 57, Labord 64, Tait 77/

Anže – Marselj 0:0

Lans – Strazbur 0:1 (0:0)

/Ažork 67/

Lorijan – Nica 1:0 (1:0)

/Monkonduit 23/

Lion – Troa 3:1 (0:1)

/Šaćiri 48, Emerson 72, Paketa 87 – Šavaleran 45/

Mec – PSŽ 1:2 (1:1)

/Kujate 39 – Hakimi 5, 95/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NEJMAR BI MOGAO DA BUDE SUSPENDOVAN: Disciplinska komisija će sigurno reagovati! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 23.Sep.2021, 08:07

Nije bio blag. Zamalo da PSŽ izgubi prve bodove u novoj sezoni, ali i ovoga puta su se spasili u nadoknadi vremena, samo što je sada Parižane spasio desni bek, Ašraf Hakimi. Tokom slavlja posle postignutog gola, koji će se ispostaviti da se pobedonosni, golman Meca prišao je igračima PSŽ-a, a...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.