Ista meta u Kopenhagenu i Parizu

Izvor: B92, 15.Feb.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ista meta u Kopenhagenu i Parizu"

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je posle posete danskoj ambasadi u Parizu da su bile iste mete napada u Kopenhagenu i Parizu.

"Ono što se dogodilo u subotu u Kopenhagenu je ono što je već sprovedeno u Parizu pre više od mesec dana", rekao je Oland, aludirajući na teroristički napad u Parizu gde je poginulo 17 osoba.

"Terorista u Kopenhagenu je izabrao iste mete, prvo jedan kulturni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem se raspravljalo o slobodi izražavanja. Na tom mestu je ubijen jedan sineasta. Potom je napadnuta policija jer je štitila to mesto, a kasnije jer je štitila sinagogu", ocenio je francuski predsednik.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je ranije danas u Kopenhagenu da je neophodna odlučnost u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

"Zajedno smo u ovom periodu i izražavamo svoju solidarnost s danskim prijateljima. Opasnost još postoji u Evropskoj uniji ali smo odlučni da se zajedno borimo protiv terorizma", rekao je Kaznev, čija je zemlja prva reagovala posle napada u Kopenhagenu.

Meta prvog napada juče u Kopenhagenu bio je kafe Kulturnog centra "Krudttonden", gde je u toku bila tribina o religiji i slobodi govora. Tada je ubijena jedna osoba, a tri policajca su ranjena.

U drugom napadu, ispred sinagoge u centru Kopenhagena, vatrenim oružjem je ubijen jedan Jevrejin, koji je obezbeđivao proslavu u sinagogi, a dva policajca lakše su ranjena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oland: Ista meta napada u Kopenhagena i Parizu

Izvor: Blic, 15.Feb.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas posle posete danskoj ambasadi u Parizu da su bile iste mete napada u Kopenhagenu i Parizu..."Ono što se dogodilo u subotu u Kopenhagenu je ono što je već sprovedeno u Parizu pre više od mesec dana", rekao je Oland, aludirajući na teroristički...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.