Nedelja, 15.02.2015.

22:21

"Ista meta u Kopenhagenu i Parizu"

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je posle posete danskoj ambasadi u Parizu da su bile iste mete napada u Kopenhagenu i Parizu.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP

"Ono što se dogodilo u subotu u Kopenhagenu je ono što je već sprovedeno u Parizu pre više od mesec dana", rekao je Oland, aludirajući na teroristički napad u Parizu gde je poginulo 17 osoba.

"Terorista u Kopenhagenu je izabrao iste mete, prvo jedan kulturni centar u kojem se raspravljalo o slobodi izražavanja. Na tom mestu je ubijen jedan sineasta. Potom je napadnuta policija jer je štitila to mesto, a kasnije jer je štitila sinagogu", ocenio je francuski predsednik.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je ranije danas u Kopenhagenu da je neophodna odlučnost u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

"Zajedno smo u ovom periodu i izražavamo svoju solidarnost s danskim prijateljima. Opasnost još postoji u Evropskoj uniji ali smo odlučni da se zajedno borimo protiv terorizma", rekao je Kaznev, čija je zemlja prva reagovala posle napada u Kopenhagenu.

Meta prvog napada juče u Kopenhagenu bio je kafe Kulturnog centra "Krudttonden", gde je u toku bila tribina o religiji i slobodi govora. Tada je ubijena jedna osoba, a tri policajca su ranjena.

U drugom napadu, ispred sinagoge u centru Kopenhagena, vatrenim oružjem je ubijen jedan Jevrejin, koji je obezbeđivao proslavu u sinagogi, a dva policajca lakše su ranjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: