Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 13:07

Hoti na samitu u Parizu: Ustav i integritet neprikosnoveni, stolica u UN

Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je na video-samitu u Parizu tri glavna principa u kojima stoji da je teritorijalni integritet neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, da se ne može uticati na ustavni poredak Kosova i da konačni dogovor sa Beogradom mora da bude u potpunosti u skladu sa kosovskim ustavom.
Avdulah Hoti je naveo da bi konačni sporazum između Beograda i Prištine "trebalo da rezultira dobijanjem mesta za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u UN".
Pored toga, Hoti je rekao da treba odlučiti o sudbini nestalih i "pronaći pravdu za sve žrtve svih oblika nasilja koje je počinila Srbija tokom rata", prenose prištinski mediji.
Hoti je rekao da je na osnovu tih principa i ciljeva Priština spremna da nastavi dijalog.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hoti: Teritorijalni integritet Kosova ne može biti deo pregovora

Izvor: Danas, 10.Jul.2020

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas na virtuelnom samitu da Kosovo u dijalogu sa Srbijom ima tri glavna principa - da je teritorijalni integritet Kosova neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, da se ne može menjati untrašnje ustavno uređenje zemlje i da konačni dogovor sa Srbijom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.