Google daje 27 miliona evra za 128 inovativnih medijskih projekata u Evropi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Feb.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google daje 27 miliona evra za 128 inovativnih medijskih projekata u Evropi

Direktror Google-a Sundar Pičai objavio je u Parizu da je izabrano 128 inovativnih medijskih projekata iz 23 evropske zemlje koji će dobiti pomoć Google-a u ukupnoj vrednosti od 27 miliona evra

Te subvencije dodeljuje novi Google-ov fond osnovan u oktobru Digital News Initiative koji ima 159 miliona evra za finansiranje inovativnih digitalnih projekata u evropskim medijima.

Kompletan spisak prve grupe nagrađenih projekata biće uskoro objavljen na vebsajtu Google-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Među izabranim je projekat agencije Frans pres za stvaranje interaktivne platforme kompjuterskih slika za mobilne telefone, naveo je Frans pres. Ta platforma koja će moći da se koristi na vebsajtovima i na mobilnim telefonima namenjena klijentima agencije Frans pres širom sveta.

Direktor Google-a je govorio studentima fakulteta političkih nauka Sciences Po u Parizu. Kao primer nagrađenih projekata naveo je španski sajt eldiario.es koji predlaže novi sistem aktivnog finansiranja članaka, i nemačku startap kompaniju Spectrm koja je razvila sistem veštačke inteligencije da pomogne urednicima da pruže svojim čitaocima personalizovane sadržaje preko poruka.

Od dodeljenih sredstava, 4,9 miliona je dato nemačkim projektima, 2,5 miliona španskim, 2,8 miliona britanskim i po 2,3 miliona francuskim i belgijskim.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.