G-7: Ministri o problemu migranata i džihadistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G-7: Ministri o problemu migranata i džihadistima

Ministri unutrašnjih poslova država članica grupe G-7 su se posle završenog drugog dana samita u Parizu, složili da treba ojačati sredstva za borbu protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima.

Istakli su da treba olakšati postupak dobijanja azila za izbeglice, i sprovoditi prinudan povratak onih kojima je odbijena dozvola za ostanak u državi, preneo je AP.

Ministri su razgovarali i o problemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranaca koji su se pridružili "Islamskoj državi", ali nisu došli do jedinstvenog rešenja.

SAD smatraju da države treba da prime nazad svoje državljane koji su se borili na strani džihadista, ali zapadne zemlje, uključujući i Francusku su odbile takav predlog.

Kako se navodi, Nemačka je na primer iznela ideju da za te ljude treba kreirati specijalan međunarodni krivični sud.

U međuvremenu će ministri spoljnih poslova država članica grupe G-7 uskoro započeti sastanak u odmaralištu "Dinar" na severozapadu Francuske, na kojem će se ministri fokusirati na sigurnost elektronske komunikacije, trgovine drogom, oružjem kao i problemom migranata u afričkoj regiji Sahel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministri G7 razgovarali o problemu migranata i džihadistima

Izvor: Blic, 06.Apr.2019, 00:22

Ministri unutrašnjih poslova država članica grupe G7 su se posle završenog drugog dana samita u Parizu, složili da treba ojačati sredstva za borbu protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.