Francuski predsjednik kineskom: Pariz podržava princip jedna država, dva sistema

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2020, 12:25

Francuski predsjednik kineskom: Pariz podržava princip 'jedna država, dva sistema'

Francuski predsjednik Emanuel Makron prenio je kineskom kolegi Siju Đinpingu da i dalje podržava princip "jedna država, dva sistema" kada je riječ o problemu Hong Konga, rekao je zvaničnik iz Jelisejske palate. "Presjednik je rekao da pažljivo prati situaciju u Hong Kongu i ponovio je podršku Pariza principu 'jedna država, dva sistema' ", rekao je zvaničnik Rojtersu. Kina je odobrila bezbjednosni zakon za Hong Kong za koji aktivisti i diplomate strahuju da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

TELEFONSKI RAZGOVOR MAKRONA I SIJA Evo šta je francuski predsednik poručio kineskom: "Pomno pratim situaciju"

Izvor: Blic, 06.Jun.2020

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je kineskom kolegi Si Dinpingu da pomno prati događaje u Hong Kongu i istakao da Pariz podržava princip "jedna zemlja, dva sistema" za upravljanje tim gradom pod kineskom kontrolom, izjavio je danas neimenovani zvaničnik iz Jelisejske palate.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.