Francuski ambasador: Vansi preuzima Aerodrom „Nikola Tesla“ za nekoliko nedelja

Izvor: TangoSix.rs, 12.Nov.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ambasador: Vansi preuzima Aerodrom „Nikola Tesla“ za nekoliko nedelja

Prema rečima ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija koncesionar iz njegove zemlje preuzeće beogradski aerodrom „za nekoliko nedelja“.
Ambasador je jutros gostovao na televiziji „Prva“ u emisiji „Jutro sa Jovanom i Srđanom“ gde se izvinio za postupak njegove države prilikom jučerašnjeg, za Srbiju, uvredljivog rasporeda sedenja prilikom ceremonije obeležavanja veka od završetka Prvog svetskog rata u >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Parizu.
On je nakon nekoliko izvinjenja koje je uputio povodom uvredljivog protokola rekao da se po pitanju koncesije „stvari razvijaju, idu napred“:
– To je investicija veća od milijardu evra. Nadam se da ćemo koncesiju zatvoriti u potpunosti. Sve se odvija prema ugovoru od marta. Oficijelno, preuzimanje će biti za nekoliko nedelja kao što je i planirano. – rekao je Mondolini.
Ugovor potpisan još u martu, najverovatnije realizovan tek u decembru / Foto: Aerodrom Nikola Tesla Iako je ugovor o koncesiji potpisan još u martu sa pobednikom višemesečnog nadmetanja, konkretno preuzimanje nije se dogodilo prema prvobitnoj dinamici. Prema proceduri ove faze koncesije, koncesionar je bio u mogućnosti da samo dva puta (dva meseca) odloži preuzimanje. Nakon toga postojala je mogućnost za samo još jedno jednomesečno odlaganje koje je mogla da aktivira država, što se i dogodilo. Poslednji rok tako sada stoji na 22. decembru. Ukoliko se on ne bi ispunio koncesija bi propala i eventualno se ponovila budući da nije predviđeno da drugoplasirani u tom slučaju dobija.
Jutrošnja izjava Mondolinija poklapa se sa ovim vremenskim rasporedom posebno imajući u vidu posetu predsednika Francuske Emanuela Makrona koja se očekuje prvom polovinom decembra. Gotovo je sigurno da će, ceremonijalno, konkretno preuzimanje tada biti i obavljeno.

The post Francuski ambasador: Vansi preuzima Aerodrom „Nikola Tesla“ za nekoliko nedelja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.