Francuska traga za još jednim teroristom

Izvor: B92, 17.Nov.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska traga za još jednim teroristom

Francuske službe tragaju za drugim beguncem, pored Salaha Abdeslama, koji je umešan u napade u Parizu, rekla su tri zvaničnika.

Zvaničnici, koji su tražili da ne budu imenovani, rekli su da su analize napada u petak ukazale da je još jedna osoba bila umešana.

Sedam napadača je umrlo u noći napada - tri u blizini nacionalnog stadiona, tri u koncertnoj hali Bataklan i jedan u obližnjem restoranu. Grupa napadača takođe je otvorila vatru na kafiće i restorane.

Francuske i belgijske vlasti izdale su poternicu za Salahom Abdeslamom čiji je brat bio među bombašima samoubicama. Zvaničnici kažu da drugi begunac nije identifikovan.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pronađen telefon teroriste: "OK, mi smo spremni"

Izvor: B92, 17.Nov.2015

Francuski zvaničnici su saopštili da je pronađen mobilni telefon za koji se veruje da ga je koristio jedan od napadača u Parizu prošlog petka...Kako se navodi, u telefonu je pronađena poruka "Okej, mi smo spremni"...Francuski istražitelji su na osnovu video-snimaka utvrdili da su se u autu korišćenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.