Pronađen telefon teroriste: OK, mi smo spremni

Izvor: B92, 17.Nov.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen telefon teroriste: "OK, mi smo spremni"

Francuski zvaničnici su saopštili da je pronađen mobilni telefon za koji se veruje da ga je koristio jedan od napadača u Parizu prošlog petka.

Kako se navodi, u telefonu je pronađena poruka "Okej, mi smo spremni".

Francuski istražitelji su na osnovu video-snimaka utvrdili da su se u autu korišćenom u pucnjavi u pariskim restoranima i barovima prošlog petka nalazila trojica muškaraca, ali i da se sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traga za još jednim neidentifikovanim muškarcem, naveli su izvori iz pravosuđa za Rojters.

"Trojica su se nalazila u crnom seatu iz koga su pucali na restorane i terase barova", rekli su ti izvori.

Istražitelji su sada sigurni da je, pored Salaha Abdeslama kojeg traži policija, i njegovog brata Brahima koji se razneo na mestu napada, postojao i treći muškarac kojeg tek treba da identifikuju, navode isti izvori, prenosi Rojters.

"U toku je potraga za njim", kazao je drugi izvor blizak istrazi.

U međuvremenu, francuska policija danas je objavila fotografiju jednog od bombaša samoubica koji se razneo ispred stadiona u Parizu, pozivajući svedoke da se jave ako imaju bilo kakve informacije.

Istražitelji su već utvrdili da su njemu vlasti u Grčkoj već uzele otiske prstiju u oktobru, ali njegov identitet ostaje nejasan, prenosi AFP.

U blizini njegovog tela pronađen je sirijski pasoš koji je pripadao vojniku iz snaga sirijskog režima koji je ubijen nekoliko meseci ranije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz: Pronađen mobilni telefon teroriste

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2015

PARIZ - Francuski zvaničnici su danas saopštili da je pronađen mobilni telefon za koji se vjeruje da ga je koristio jedan od napadača u Parizu prošlog petka, prenio je CNN...Kako se navodi, u telefonu je pronađena poruka "OK, mi smo spremni"...Francuski istražitelji su na osnovu video snimaka...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.