Francuska: Privedeni Karabatić i Bojinović

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Privedeni Karabatić i Bojinović

Najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić i srpski igrač Mladen Bojinović privedeni su u Parizu zbog navodne umešanosti u nameštanje mečeva.
Uz njih dvojicu privedeni su još Karabatićev brat Luka, te Samjuel Onrubija, nakon debakla njihovog Monpeljea od Pari Sen Žermena (38:24).
Francuski mediji pišu da su rukometaši saslušani i sprovedeni u policiju. Za sada nije poznato da li je njima određen pritvor, a pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svetski mediji pišu da su Karabatić i Bojinović uhapšeni.
Na jednoj fotografiji se vidi kako policija privodi jednog čoveka sa lisicima na rukama, dok Karabatića sprovode u policijski automobil.
Pomenuti rukometaši osumnjičeni su da su namestili meč 24. kola francuske lige protiv Rena, gde su poraženi 31:28 od tima na koji je kvota za pobedu bila 45. Bojinović je igrač PSŽ-a, ali je bivši član Monpeljea.
Televizija “France 3″ je otkrio da su supruge i devojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih radnika u tri kladionice u Francuskoj uplatili ukupno oko 5.000 evra na poraz Monpeljea, što im je donelo ukupnu zaradu od oko 200.000 evra.
Akcija je trebalo da bude provedena u ponedeljak u Monpeljeu, ali je policija ipak odlučila da ubrza stvar i privede spomenuti trojac u svlačionici dvorane “Pjer de Kuberten” u Parizu.
Privedeno je ukupno 12 osoba, osam rukometaša Monpeljea, dvojica PSŽ-a, uz pomenute devojke i supruge. Slučaj protiv osumnjičenih obuhvata sumnje u “aktivnu i pasivnu korupciju, te prevaru i prikrivanje prevare”.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.