FRA: Poljski autobus sleteo s puta

Izvor: B92, 11.Sep.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRA: Poljski autobus sleteo s puta

Pariz -- Najmanje dve osobe su poginule, a šest je teže povređeno kada je autobus iz Poljske sa 68 putnika sleteo sa puta u blizini Miluza, na istoku Francuske.

"Za mnoge se strahuje da su mrtvi", saopštile su vlasti francuskog regiona O-Ren.

Agencija Frans pres je javila da je vlasnik autobusa - poljska turistička agencija "Sinbad", koja poseduje više takvih vozila, koji je sleteo sa puta iznajmila kompanijii >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Albatros", koja organizuje putovanja iz Poljske ka francuskom gradovima Miluzu, Kanu, Tulonu, Marseju i Nici.

Agencija "Sinbad" je saopštila da je u trenutku nesreće u autobusu bilo 65 putnika i troje zaposlenih.

Autobus je sleteo u jarak sa auto-puta A36, koji povezuje Francusku sa Nemačkom. Miluz se nalazi u blizini granice Francuske sa Nemačkom i Švajcarskom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.