FR: Marš učenika zbog deportacija

Izvor: B92, 17.Okt.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR: Marš učenika zbog deportacija

Pariz -- Na hiljade srednjoškolaca protestovalo je u Parizu i širom Francuske zbog prisilne deportacije dva učenika. Jedna od njih je 15-godišnja Romkinja s Kosova.

U Parizu su učenici blokirali ulaze u nekoliko srednjih škola, učenici su na ulicama sa uzdignutim pesnicama, a neki od njih zatražili su i odgovornost ministra unutrašnjih poslova.

Srednjoškolci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << širom Francuske protestuju zbog prisilne deportacije stranih učenika, koje sprovodi francuska vlast.

Dva takva slučaja potresla su javnost.

Jedan učenik vraćen je u Jermeniju, a druga učenica deportovana je na Kosovo.

Radi se o Leonardi Dibrani, koja je proterana usred školskog izleta, naočigled ostale dece.

U Parizu su učenici dvadeset srednjih škola izašli na ulice, ogorčeni zbog postupka prema njihovim vršnjacima.

Neki od njih su pozvali ministra unutrašnjih poslova Manuela Volsa da podnese ostavku. Ovaj protest izazvao je i tenzije u vladi Francuske, u kojoj je ministar Vols, prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, najpopularniji.

Vols je na udaru zbog svog tvrdog stava prema romskoj populaciji, koji je veoma sličan onom koji je imao Olandov prethodnik, Nikola Sarkozi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUSKA: Marš učenika zbog deportacija!

Izvor: Kurir, 17.Okt.2013

PARIZ - Na hiljade srednjoškolaca protestuje u Parizu i drugim gradovima Francuske zbog prisilne deportacije dva učenika. Jedna od njih je 15-godišnja Romkinja s Kosova..U Parizu su učenici blokirali ulaze u nekoliko srednjih škola, učenici su na ulicama sa uzdignutim pesnicama, a neki od njih...

Nastavak na Kurir...

Francuska, nastavak protesta protiv deportacije

Izvor: RTS, 18.Okt.2013, 15:03

Srednjoškolci u Francuskoj nastavili protest zbog proterivanja učenika - imigranata, blokiravši pedesetak škola. Za popodne zakazana protestna šetnja u Parizu. Vlada nagovestila mogućnost da strani učenici u francuskim školama ne mogu biti proterani...U Francuskoj su nastavljeni protesti srednjoškolaca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.