Evropa ostala samo san, Francuzi bolji od Orlova

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa ostala samo san, Francuzi bolji od Orlova

Francuska – Srbija 35:0 (0:0, 6:0, 14:0, 15:0)
Stadion u Parizu. Gledalaca: oko 2.000. Kretanje rezultata: 6:0 Armel Ahidazan trčanje 39 jardi. 12:0 Ahidazan trčanje 12 jardi, Ahidazan pretvaranje za dva, 20:0 Ahidazan trčanje 4 jarde. 27:0 Beca trčanje 25 jardi, Mahmudi uspešan PAT, 35:0 Soler pas 20 jardi ka De La Roku, Mahmudi pretvaranje za dva.
Ostao je neostvaren san juniora Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da bi mogli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Španiji, vršnjaci iz Francuske su opravdali ulogu favorita i zasluženo trijumfovali u ovom meču.

Ipak, iako je doživljen ubedljiv poraz, igra izabranika selektora Zorana Damjanovića, naročito u prvom poluvremenu, bila je sasvim solidna, a Srbi su pre svega odličnom igrom odbrane uspeli da drže rezultatski priključak. Ostaje žal što u drugoj četvrtini nije iskorišćena izvanredna prilika za poentiranje, posle isforisranog fambla na oko 20 jardi od end zone Francuza. Bilo je to pri vođstvu domaćina 6:0, ali reakcija odbrane domaćina bila je brutalna, pa iz četiri pokušaja nismo uspeli da se približimo poentiranju.
U drugom poluvremenu se osetio umor, posle 31 sata provedenog u autobusu, koliko je trajalo putešestvije iz Karataša, gde su održane pripreme, do glavnog grada Francuske. Ponestajalo je daha da se mali Orlići suprotstave sjajnom trkaču Armelu Ahdizanu, koji je postigao prva tri tačdauna i maltene već tada stavio tačku na ovaj meč.
Bez obzira na poraz u ovom meču, Srbija je već ostvarila veliki uspeh samim plasmanom u baraž, jer je to uspela posle samo 2 godine postojanja juniorskog programa, dok, primera radi, Francuzi već dvadesetak godina ulažu u mlade. Potsetimo, juniori su iznenadili mnoge na turniru četiri nacije prošle godine u Kragujevcu, na kome su pobedili u konkurenciji Velike Britanije, Češke i Holandije, a gde su izvadili vizu za baraž utakmicu sa Francuzima.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.