Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 19:39

Erdogan šalje Makrona na pregled mentalnog zdravlja, Pariz šokiran

Jelisejska palata saopštila je da je poruka turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da "pregleda mentalno zdravlje" neprihvatljiva. Pariz i Ankara u lošim odnosima još od incidenta na Mediteranu sredinom juna. Francuski ambasador pozvan na konsultacije u Pariz.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je francuskog kolegu Emanuela Makrona za "loš tretman miliona ljudi iz različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << verskih zajednica" i preporučio mu da "pregleda mentalno zdravlje", što je, još jednom, razjarilo Pariz.

"Kakav problem Makron ima sa muslimanima i islamom? Treba mu mentalni pregled", rekao je Erdogan na skupu svoje partije u Kajzeriju.
Pariz je odmah posle Erdoganovog govora pozvao ambasadora iz Ankare na konsultacije u Pariz, a Jelisejska palata najoštrije je osudila govor turskog predsednika.
Jelisejska palata je Erdoganov rečnik ocenila "neprihvatljivim" i izrazila čuđenje što se predsednik Turske ni na koji način nije oglasio povodom ubistva nastavnika u predgrađu Pariza.
"Zahtevamo od Erdogana da promeni politički kurs, jer je opasan iz svih aspekata... Preuveličavanje i nevaspitanje nisu metod", saopštila je Jelisejska palata.
Odnosi Francuske i Turske pogoršani su još od sredine juna, kada su turski ratni brodovi, na putu ka Libiji opasno zapretili francuskoj fregati, što je dovelo do razmene teških reči između dve zemlje. 
Pogledaj vesti o: Pariz,   Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska uvređena - povukla ambasadora iz Turske

Izvor: B92, 24.Okt.2020

Francuska je danas osudila izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je doveo u pitanje "mentalno zdravlje" francuskog kolege Emanuela Makrona...Francuska je brzo reagovala i povukla svog ambasadora iz Turske..."Komentari predsednika Erdogana neprihvatljive su. Vređanje i grubosti nisu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.