Eksploziv nađen kod Gavrića isti kao u Parizu

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksploziv nađen kod Gavrića isti kao u Parizu

Priština -- Eksploziv koji je pronađen u automobilu Slobodana Gavrića, iste je jačine i sastava kao i eksploziv korišćen tokom napada u Parizu i Briselu.

To je izjavio ekspert kosovske policije Muhamet Rušiti.

On je to rekao na ročištu na suđenju Gavriću, državljaninu Srbije koji je u Prištini optužen za planiranje terorističkih aktivnosti, piše "Koha Ditore".

U ekspertizi je, kako se navodi, učestvovao i FBI u SAD i utvrđeno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se radi o eksplozivu PETN.

Eksploziv se nalazi u skladištu opasnih materija u policiji.

Slobodan Gavrić uhapšen je 25. decembra 2014. godine u prištinskom naselju Dragodan, a u njegovom automobilu beogradskih tablica pronađeno je približno 13 kilograma eksploziva.

Na prvom ročištu, u julu prošle godine, njegov advokat Živojin Jokanović je odbacio navode optužnice.

"Krivično delo koje je navodno počinio moj klijent nema nikakve veze sa terorizmom", rekao je tada Jokanović, navodeći da njegov branjenik nije pripremao teroristički akt, već je eksploziv bio namenjen firmama koje se bave gradevinskim radovima".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALBANSKI MEDIJI TVRDE: Srbin uhapšen na Kosovu imao isti eksploziv kao napadači na Brisel i Pariz

Izvor: Blic, 07.Apr.2016

Eksploziv koji je pronađen u automobilu Slobodana Gavrića pre godinu i po dana, iste je jačine i sastava kao i eksploziv korišćen tokom nedavnih terorističkih napada u Parizu i Briselu, izjavio je ekspert kosovske policije Muhamet Rušiti...On je to rekao na ročištu na suđenju Gavriću, državljaninu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.