Eksploziv nađen kod Gavrića isti kao u Parizu

Eksploziv koji je pronađen u automobilu Slobodana Gavrića, iste je jačine i sastava kao i eksploziv korišćen tokom napada u Parizu i Briselu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2016.

10:52

Eksploziv nađen kod Gavrića isti kao u Parizu
Foto: Beta

To je izjavio ekspert kosovske policije Muhamet Rušiti.

On je to rekao na ročištu na suđenju Gavriću, državljaninu Srbije koji je u Prištini optužen za planiranje terorističkih aktivnosti, piše "Koha Ditore".

U ekspertizi je, kako se navodi, učestvovao i FBI u SAD i utvrđeno je da se radi o eksplozivu PETN.

Eksploziv se nalazi u skladištu opasnih materija u policiji.

Slobodan Gavrić uhapšen je 25. decembra 2014. godine u prištinskom naselju Dragodan, a u njegovom automobilu beogradskih tablica pronađeno je približno 13 kilograma eksploziva.

Na prvom ročištu, u julu prošle godine, njegov advokat Živojin Jokanović je odbacio navode optužnice.

"Krivično delo koje je navodno počinio moj klijent nema nikakve veze sa terorizmom", rekao je tada Jokanović, navodeći da njegov branjenik nije pripremao teroristički akt, već je eksploziv bio namenjen firmama koje se bave gradevinskim radovima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: