Džejn Kempion predsednica žirija u Kanu

Izvor: Beta, 07.Jan.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejn Kempion predsednica žirija u Kanu

PARIZ, 7. januara 2014. (Beta-AFP) - Rediteljka sa Novog Zelanda Džejn Kempion biće predsednica žirija 67. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu od 14. do 25. maja, saopštili su u utorak organizatori te kulturne manifestacije.

"Velika mi je čast što sam izabrana da budem predsednica žirija. I moram da priznam da sam veoma nestrpljiva", rekla je 59-godišnja rediteljka, jedina žena koja je dobila Zlatnu palmu u Kanu, za film "Klavir".

Direktor Kanskog festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Žil Žakob je rekao da je Džejn Kempion "pravi majstor".

Džejn Kempion predstavlja jedinstven slučaj u istoriji Kanskog festivala. Ona je osvojila dve Zlatne palme, prvu 1986. godine za kratkometražni film "Peel", dok je još bila nepoznata u svetu, i drugu 1993. godine za "Klavir".

Ona je za taj film dobila i Oskara za najbolji scenario, dok je glumica Holi Hanter dobila nagradu za najbolju žensku interpretaciju u Kanu i Oskara za najbolju žensku ulogu.

Džejn Kempion će postati prva rediteljka predsednica žirija Kanskog festivala. Pre nje su kao žene predsednice žirija bile glumice Izabel Iper, Izabela Adjani i Liv Ulman.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džejn Kempion na čelu žirija u Kanu

Izvor: B92, 07.Jan.2014

Rediteljka sa Novog Zelanda Džejn Kempion biće predsednica žirija 67. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu od 14. do 25. maja, saopštili su danas organizatori te kulturne manifestacije..."Velika mi je čast što sam izabrana da budem predsednica žirija. I moram da priznam da sam veoma nestrpljiva",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.